Deri Ceket Kullanım Rehberi

Deri ceket kullanımı

Yaz kış gardıroplarınızı süsleyen  deri ceketlerimizi, uzun süre kullanacağımızı düşünüyoruz. Ancak kullanım şekli itibariyle deri ürünlerinin ömrünü uzatmakta ya da kısaltmaktadır.

Peki hangi uygulamaları, hangi şekillerde yaparsak  deri ceketlerimizin kullanım ömrünü uzatabiliriz?

 

Delici, kesici tüm aletlere dikkat!!

 

Kesinlikle deri ceket ve deri ürünlerimizi  kesici, delici aletlerden uzak tutmamız gereklidir.

Mesela  deri ceketinizin cebine ince uçlu bir kalem bile koyduğunuzda derinin astarına zarar verebilir.  Astarı zedeleyebilir. Tavsiyemiz deri ceket giyiyorsanız mümkün mertebe ceplerine sadece kağıt para bulundurun.  Deri ceket giyildikten sonra da dikkat edilmelidir.

Sivri bir yere taktırmamaya dikkat edin. Genel anlamda bir özen gösterilmesi gereklidir.

 

Yumuşak askılara asın...

 

Genel olarak deri ceketinizi asarken metal ya da plastik sert askılara asmamamız gerekir.

Hele ki deri ürününüz kuzu derisinden imal edildiyse iki kat özen göstermemiz gerekir.

Kuzu derisi olarak üretilen ürün üzerinde çok çabuk yer izi kalabilir. Hatta deri ürünlerinizi askıya asmadan önce  iki üç adet pamuk iplikten üretilmiş tişört asıp o şekilde deri kıyafetinizi asmanızı tavsiye ederiz.

 

Derinin hava almasını engellemeyin...

 

Deri, doğal bir malzemedir. Doğal olduğu için hava alması gerekir.Bu nedenle hava almasının sağlanacağı ortamlarda muhafaza etmelisiniz. Kesinlikle naylon gibi malzemelere sarılıp saklanmamalıdır.

 

Peki, deri ceket temizliği nasıl yapılır?

 

Çamaşır makinesinde ve elde yıkamak deri ceketleri yıpratmaktadır. Dokusu incelebilir ve onarılmaz çatlaklar meydana getirebilir.Bu durum görünümünü de etkileyecektir. Deterjan ve kimyasallar da derinin görünümüne  hasarlar veriebilir. Deri ceketin kuruyarak çatlaklıklar oluşmasına sebep olur. Bu nedenle doğal ürünler ile deri yüzeyini temizlemeyi tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Mesela  vazelin ya da zeytinyağı gibi evde bulabileceğiniz ürünlerden yardım alabilirsiniz.

 

Deri Ceketi Silmek

 

Eğer deri ceketiniz üzerinde sizi rahatsız edici bir kir bulunmuyorsa, bu işlem oldukça pratiktir.Yapmanız gereken şey deri ceketinizi pamuklu bir bez  ile silmek olacaktır.

Beyaz sabun ile köpürtmek suretiyle  hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek yüzeyini silebilirsiniz.Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olduğundan dolayı  bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.

 

Zor lekelerde müdahaleyi uzman ellere bırakın...

Deri ceketinize oluşan lekeleri kendi yöntemleriniz ile çözmeye çalışmak yerine bu işi profesyonel malzeme  kullanan uzman firmalara yaptırmanız deri ürününüz için daha iyi olacaktır. Boya, mürekkep gibi lekeleri çıkarmak için çabalarsanız deriyi deforme etme riskiniz maalesef yüksektir.

 

Deri Ceket Nasıl Kurutulmalı...

 

Deri ceketi temizlendikten sonra, kuruması için oda ısısında bekletmeniz gerekir.Kurutma işlemini ihmal ederseniz eğer, deri ceketinizin üzerinde ağır bir koku meydana gelecektir. Bu kokuyu parfümle yok etmek bile çoğu zaman imkansızdır.

Düzenli aralıklarla rutin deri ceket temizliğinizi tekrarlamak, sizin için büyük avantaj olacaktır.

Bu sayede deri ceket modelleriniz uzun süre yeni görünümünü koruyacaktır.

 

Deri ceketi silme işleminden sonra muhakkak yapılması gereken bir nokta da deri ceketin kurutulmasıdır. İşlemi deri ceketin direkt güneşe maruz kalmadığı  bir yerde yapınız. Güneş altında kurumaya bırakmak derinin katılaşıp, çatlamasına neden olur.

Bu nedenle, deri ceketinizi güneşe maruz bırakmayınız.

 

Deri Ceket Parlatma

 

Zeytinyağı ve vazelin deri ceketinizi parlatmak için en çok tercih edilen maddeler arasında yer alıyor.Yağ bazlı olan bu maddeler, derinin bir nevi vitamin kaynağı olmaktadır.

Bir pamuğa az miktarda vazelin ve zeytin yağını sürün ve ceketinizin çevresini itina ile silin.

Sonrasında ceketinizi bir askıya asın ve yağı emerek nemlendirin.

Kuru bir bez yardımı ile fazla olan yağı üzerinden almayı ihmal etmeyin.

Bu sayede ceketiniz parlak ve temiz bir görünüm alacaktır.

 

 

Etiketler: deri ceket, deri mont, derimont kullanımı,deri ceket yıkama
Haziran 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR