Deri Ceket (Mont) Alırken Nelere Dikkat Etmeli Püf Noktaları

Deri Ceket (Mont) Alırken Nelere Dikkat Etmeli Püf Noktaları

Deri Ceketin Mini Tarihi

Deri ceketi, ilk kez birinci ve ikinci dünya savaşlarında pilotlar kullanmıştır. Aslında bu dönemlerde de deri vardı fakat deri ceketler bu zamanda hem uzun hem de kemer takılarak kullanılıyordu. Deri montun zamanla bu kadar yaygın kullanılmasının sebepleri arasında düşük sıcaklıklara karşı korunmada etkili olması sebep olmuştur.

Koyun derisinden yapılan ve “Bomber” deri ceket olarak bildiğimiz kısa deri montları da ilk kez pilotlar düşük sıcaklıklardan korunmak için giyiyorlardı. Deri ceket kullanımını ilk askerler üzerinde görmüş olsak da esas popüler yapan sırasıyla motosiklet kullanıcıları, rock grupları ve sinema sağlamıştır diyebiliriz.

Motosiklet gruplarının deri ceket kullanmasının esas sebebi ise kaza anında yaşanan çarpma, çizik, yanma gibi olumsuz durumlara karşı koruma sağlamasaydı. Bu durum öyle bir hal aldı ki artık deri ceketler motosikletçiler arasında bir kültür haline getirdi. Motosiklet kullanıcıları deri ceketle kendilerini genç, özgür bireyler olarak gösteriyor ve bu ilerleyen yıllarda deri ceketler motosikletçiler için bir simge haline geldi.

Etiketler: deri ceket, deri ceketler
Mayıs 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR